Édes sütemények

Vegán - gluténmentes nápolyi

Hozzávalók:

- 5 db gluténmentes-, vegán Love Diet ostyalap félbe vágva (ha mindkét felét szeretnénk felhasználni, akkor a mogyorókrémből dupla ennyiséget kell számolni)

- 125 g pirított mogyoró

- 95 g porcukor (vagy tetszés szerinti cukor helyettesítő)

- 35 g olaj (tetszés szerint lehet napraforgó, mogyoró, szezám olaj is, de a kókusz olaj nem jó, mert megdermed)

- 115 g étcsokoládé

- 1 tk vanilia 

- pici só

Elkészítés:

Késes robotgépben addig kell a hozzávalókat turmixolni, amíg kicsit folyós nem lesz a masszánk, majd ezzel a házi készítésű mogyorókrémmel megkenjük az ostyalapok rétegeit és szeleteljük.

Vegán Baklava

Hozzávalók:

- 12 lap nyers rétestészta

- 400 g darált dióbél (+ 3ek cukor)

- Szirup ( 200 g cukor, 20 g rizsszirup, 230 ml víz), melyet össze kell főzni és félre tenni

- 150 g vegán margarin

Elkészítés:

A tepsi aljára 2*2 réteslapot lefektetünk, megkenjük margarinnal és vékony diós réteggel borítjuk. A következő rétegeknél már csak 2 lapot teszünk le és szintén kenjük, diózzuk. Ezt a folyamatot addig ismételjük, míg az utolsó 2 réteslapot zárólapként a tetejére helyezzük és margarinnal bekenjük. Kockára vágjuk és 170 fokon légkeveréses sütőben 40-45 percig sütjük. Amint elkészült, kivesszük a sütőből és a forró baklavát leöntjük a korábban elkészített sziruppal és hagyjuk kihülni. Jó étvágyat a desszerthez :)


Mindenmentes isler

(Forrás: www.edenpremium.hu - GasztrOrsi receptek)

Hozzávalók:

  • 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 83 g vegán növényi margarin
  • 45 g porrá őrölt eritrit
  • 1 kisebb kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál vanília aroma

Csokimázhoz:

  • 60 g vegán cukormentes étcsokoládé
  • 20 g vegán növényi margarin

A kenéshez:

  • néhány kanál cukormentes lekvár

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztkeveréket az eritrittel, hideg margarinnal, citromhéjjal és vanília aromával. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe egy órára. Amikor kivettük száraz felületen nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra és szaggassunk belőle köröket ( én 6 cm átmérőjű formával dolgoztam). Tegyük őket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel. Amíg hűlnek, készítsük el a csoki mázat. Tördeljük apróra a csokoládét, tegyük hozzá a margarint, majd gőz felett olvasszuk egybe őket. Ragasszuk össze a süteményeket lekvárral és mártsuk bele a tetejüket a csokimázba.

Ha nincs éppen otthon cukormentes lekvárunk, vagy nem kaptunk, akkor némi aszalt sárgabarackból könnyedén és gyorsan tudunk készíteni. Daraboljunk fel apró kockákra 100 g Eden Premium aszalt sárgabarackot és tegyük egy lábasba 55 g Eden Premium eitrittel és 90 g vízzel. Lassú tűzön melegítsük addig, amíg teljesen felolvad az eritrit. Amint kihűlt turmixoljuk egyneművé.

 

 

Diós linzer

(Forrás: www.edenpremium.hu - GasztrOrsi receptek)

Hozzávalók:

  • 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 45 g eritvia
  • 30 g darált dió
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 20 g kókuszolaj
  • 1 tasak bourbon vanília aroma
  • 90 g víz

Baracklekvár:

  • 100 g aszalt sárgabarack
  • 55 g eritrit
  • 90 g víz

Elkészítés:

Linzer:
Keverjük össze a hozzávalókat ás pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk tetszőleges formákra az összes tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-15 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Baracklekvár:
Daraboljuk fel a barackokat apróra, majd tegyük egy lábasba a többi hozzávalóval és lassú tűzön melegítsük addig, amíg teljesen felolvad az eritrit. Amint kihűlt turmixoljuk egyneművé.

Amint kihűltek a linzerek kenjük meg őket lekvárral. Nekem ebből a mennyiségből 12 db linzer jött ki.

1 darab üres (tehát lekvár nélküli) linzer átlagos tápértéke:

67 kcal, 10,5 g szénhidrát, amelyből poliolok 4 g, 1,4 g rost, 1,5 g fehérje

1 darab üres (tehát lekvár nélküli) linzer átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 6,5 g

 

 

 

Piskótatekercs

(Forrás: www.edenpremium.hu - GasztrOrsi receptek)

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 300 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 110 g eritrit
  • 370 g víz
  • 1 teáskanál őrölt citromhéj por
  • 1 teáskanál vanília aroma

Lekvár:

  • 150 g aszalt sárgabarack
  • 83 g eritrit
  • 135 g víz
  • a szóráshoz eritrit

Elkészítés:

Piskóta:

Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos sütőpapírral kibélelt 25×35 cm-es tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig alsó-felső sütéssel. Ahogy kivettük azonnal tekerjük fel a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.

Lekvár:

Daraboljuk apróra a sárgabarackot és öntsük egy lábasba az eritrittel és a vízzel. Melegítsük addig, amíg teljesen fel nem olvad az eritrit. Amikor kissé lehűlt turmixoljuk össze.

Kenjük a piskóta belsejébe, tekerjük vissza és szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.

Az egész tekercs átlagos tápértéke:

1440 kcal, 21,9 g zsír, 489 g szénhidrát, amelyből cukrok 45,6 g, amelyből poliolok 194,6 g, rost 36,5 g, fehérje 31,8 g

Én 24 szeletre tudtam felvágni, így 1 szelet átlagos tápértéke a következő:

60 kcal, zsír 0,9 g, szénhidrát 20,3 g, amelyből cukrok 1,9 g, amelyből poliolok 8,1 g, rost 1,5 g, fehérje 1,3 g

Egy szelet átlagos felszívódó szénhidrát tartalma 12,2 g

Kókuszkocka

(Forrás: www.edenpremium.hu - GasztrOrsi receptek)

Hozzávalók:

  • 250 g Bake-Free piskóta muffin lisztkeverék 
  • 90 g eritrit
  • 1 teáskanál vanília aroma, vagy őrlemény
  • 310 g szobahőmérsékletű víz
  • csokipuding
  • 200 g kókuszreszelék

Elkészítés:

Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 24×24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt.

Amint kihűlt a piskóta vágjuk 30 egyforma kockára. Villa segítségével egyenként mártsuk bele a pudingba, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben.

1 darab, a recept alapján elkészített kocka átlagos tápértéke:
45 kcal, 1,6 g zsír, 10,8 g szénhidrát amelyből poliolok 4,7 g, 0,9 g rost, 1 g fehérje

1 darab, a recept alapján elkészített kocka átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 6,1 g

 

 

Mindenmentes marcipán süti

(Forrás: www.nosalty.hu)

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

  • 4 dl mandulatej
  • 0.5 ek konjac liszt (4 kk)
  • 4 ek erythritol (vagy maltitol)
  • 5 csepp vaníliaaroma (ízlés szerint)
  • 5 csepp mandulaaroma (ízlés szerint)
  • 150 g mandulaliszt (zsírtalanított)
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 300 g mandula (blansírozott egész vagy szeletelt)
  • 4 ek erythritol (vagy maltitol)
  • 50 ml kókuszolaj (vagy kakaóvaj)
  • 5 csepp mandulaaroma (ízlés szerint)
  • 5 csepp vaníliaaroma (ízlés szerint)

Csokoládéöntet

  • 2 ek erythritol
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 ml mandulatej (kevés, vagy víz)
  • 40 ml kókuszolaj (vagy kakaóvaj, vegyesen a legjobb)

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. Egy tálban összekeverjük az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel, és folytonos kevergetés közben felöntjük a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát és mandula aromát, majd hagyjuk állni, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele), olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. Kb 15-20 perc.
  2. Eközben egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, és amikor a konjac lisztes tej már megfelelően sűrű, akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, és tepsibe öntjük, majd, mint a hagyományos piskótákat, kisütjük.

Krém elkészítése

  1. A mandulát vízben áztatjuk egy teljes napig, majd leszűrjük (ha egy kicsit előzőleg összetörjük, – de nem teljesen –, akkor hamarabb megpuhul).
  2. Adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat, majd egy botmixer segítségével elkezdjük pürésíteni.
  3. Addig folytatjuk, amíg homogén krém állagúvá dolgozzuk össze.
  4. Ízlés szerint édesítsük és ízesítsük a mandula és vanília aromával.
  5. A kész krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére.

Csokimáz

  1. Az édesítőt összekeverjük a kakaóval és egy kevéske vízzel.
  2. Összefőzzük, amíg szépen besűrűsödik.
  3. Hozzáadjuk a kókuszolajat, és kicsit félretesszük, hogy kezdjen megdermedni.
  4. Amikor már megfelelően sűrű, de még folyékony, akkor rákenjük a süti tetejére.
  5. Díszíthetjük szeletelt vagy forgácsolt mandulával.
  • sütési hőfok: 180°C

 

 

Vegán rizskoch

(Forrás: www.edenpremium.hu - GasztrOrsi receptek)

Hozzávalók:

  • 150 g barnarizs
  • 160 g víz
  • 160 g Coco4me kókusztejszín
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet fekete só
  • 3 evőkanál  Eritvia
  • 100 g barna rizsliszt
  • 0,5 csomag bio sütőpor
  • 1 csomag bio vaníliás pudingpor
  • 5 dl Cocco4me kókusztej a pudinghoz
  • 3 evőkanál Eritvia a pudinghoz

Elkészítés:

Mossuk át a barnarizst folyó víz alatt és öntsük fel 160 g vízzel. Adjuk hozzá a vanília kivonatot a fekete sót és a 3 evőkanál eritviát .Főzzük fedő alatt lassú tűzön addig, ameddig a vizet nagyjából beissza, majd öntsük fel a kókusztejjel. Főzzük vele puhára. Készítsük el a pudingot előírás szerint az adott hozzávalókkal. Keverjük össze a rizzsel, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert barna rizslisztet is. Öntsük kókuszolajos tepsibe és süssük készre 45 perc alatt 180 fokon alsó-felső sütéssel.

Tipp: Tálaljuk friss eperrel és csokoládé szósszal.

Honlap készítés