Saláták

Tízperces fehérbab-saláta mikrozöld mix-szel

Forrás: www.salatazo.hu

Hozzávalók:

2 db nagyszemű fehérbab konzerv, lecsepegtetve

1 közepes fej lilahayma, felkarikázva

2 marék mikrozöld, vegyesen

Az öntethez:

6 ek extra szűz olívaolaj

2 ek citromlé

1 gerezd fokhagyma

1/2 kk só

frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Öblítsd le babkonzervet és hagyd lecsepegni egy szűrőben.

2. Vágd félbe a lilahagymát és karikázd fel.

3. Keverd össze az öntet hozzávalóit és add a babhoz és a hagymához. Forgasd át jó alaposan!

4. Hagyd állni min. 15 percet! Hűtőben 2-3 napig is eláll.

5. A megmostt és megszárított mikozöldeket közvetlenül fogyasztás előtt keverd a salátához.

 

 

 

Tökmagolajos hajdina saláta

(Forrás: ketcicakonyhaja.blog.hu)

Hozzávalók (4 nagy adag):

 400 g pirított hajdina

4 dl víz

1 csipet só

4 evőkanál tökmagolaj

2 nagy kápia paprika

1 csokor petrezselyem

2 maroknyi friss oreganó

200 g madársaláta

 

1. A vizet a sóval felforraljuk, majd egy jó zárható edényben az előzetesen leöblített hajdinára öntjük. Az edényt lezárjuk, jól bebugyoláljuk konyharuhába, lehetőleg duplán, és egy éjszakára állni hagyjuk. Reggelre puha, pergő, fogyasztható hajdina szemeket kapunk.

2. Meglocsoljuk a tökmagolajjal, és alaposan átforgatjuk benne, hogy minden szemecskét bevonjon az olaj (az nem jó, ha tocsog benne, akkor szét fog ázni).

3. A petrezselyem leveleket és az oreganót apróra vágjuk, és a hajdinához keverjük.

4. A kápia paprikákat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és ezek hozzáadásával fejezzük be a salátánkat.

5. Friss madársalátával tálaljuk.

 

 

Honlap készítés