Paleo receptek

Töltött paprika

(Forrás: www.paleolet.hu)

A töltött paprika a paleo rántás miatt izgalmas :-) Én a gombócot ugyanúgy készítem, mint a fasírtot csak itt a gombócokat paprikába töltöm(panírozás nélkül), majd paradicsommártásban főzőm puhára. Miután puhára főttek, rántást készítek a következőképpen:

4 ek kókuszzsíron aranybarnára pirítok 2 evőkanál PaleoLét Lisztvarázst, majd felöntöm annyi hideg vízzel, amennyivel simára keverem. Ezt követően folyamatosan keverve a kb. 1 liter paradicsomártáshoz öntöm. 1-2 perc alatt összeforralom és már kész is! 

Májassal és növényi sajttal töltött gombócok:

(Forrás: Paleolét Facebook oldal)

Hozzávalók és elkészítés:

2 közepes tojást, 120 g édesburgonyát (két kisebb, kb 8 perc alatt mikróban, héjában megsütve), 120 g Lisztvarázst, 2 nagy csipet sót, 2 g sütőport, 50 g vizet összekevertem, majd vizezett fagyiskanalat 3/4-ig megtöltöttem a tésztával, közepébe ujjal lyukat képezve betömködtem a kacsamájast- és sajtkockákat készre gömbölygettem, bő forró kókuszolajban aranybarnára sütöttem.

A fenti mennyiségből 15 db gombóc lett.

 

Rakott Hortobágyi húsos palacsinta

(Forrás: Paleolét Facebook oldal)

Hozzávalók és elkészítés 4 főre:
400 g vegyes darált húsból pörköltet főztem. Míg főtt, elkészítettem a palacsintákat a következőképpen:

4 közepes tojást, 100 g Lisztvarázst, 500 ml szénsavmentes vizet kézi habverővel csomómentesre kevertem úgy, hogy a vizet fokozatosan adagoltam a tojásos keverékhez. Nagyméretű, kókuszolajjal kikent serpenyőben, közepes hőmérsékleten készre sütöttem. 10 db vastagabb palacsintát sütöttem és csak a felét használtam fel, a maradékból almalekvárral töltve desszert lett.

A palacsintákat, kókuszolajjal kikent formába terítettem rétegezve úgy, hogy a palacsintára került darált hús, szaft nélkül, rá egy réteg szeletelt növényi sajt, majd még 3 ilyen réteg, végül egy palacsintával zártam. A hús visszamaradt szaftját (kb. 1,5 dl) tejszínnel, pici mustárral, 1 ek lisztvarázzsal sűrítettem és ráborítottam a palacsintakupacra 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésen 25 perc alatt készre sütöttem.

Én ovális formába terítettem a palacsintákat, úgy hogy egyik szélét mindig felhajtottam, az uccsó palacsintát pedig betűrtem oldalra. Lehet a palacsintát formára is szabni, ha van hozzá kedv és idő.

Virslis roló rozmaringos paradicsom mártogatóssal:

(Forrás: www.paleolet.hu)

Hozzávalók 15 db 8-10 cm-es rolóhoz:

3 db közepes méretű (M) tojás

50 g nyers, reszelt édesburgonya

140 g Lisztvarázs

1 tk PaleoLét sütőpor

1,5 tk 

Elkészítés:

1. A tojásokat keverd össze az édesburgonyával, majd mehet hozzá a többi száraz hozzávaló.

2. Keverd homogénné, pihentesd kb. 10 percet.

3. Míg pihen a tészta, 2,5 dl paszírozott paradicsompüréhez keverj 1 nagy csipet őrölt mustármagot, 1 nagy csipet őrölt szegfüborsot, 1 tk sót és 2 tk eritritet, néhány rozmaringlevelet, majd főzd összze.

4. Vágj 6-8 cm-es virslidarabokat, Nedves kézzel csípj gombócokat a tésztából, tenyeredben lapítsd el, majd a virslidarabot belehelyezve hengergesd össze.

5. Sütőpapírral bélelt sütőlapon sorakoztatva, kend le tojással, majd 15-20 perc alatt, 180 fokon, légkeverésen süsd készre, tálald rozmaringos paradicsom mártogatóssal.

Roppanós paleo gofri

(Forrás: Noémi receptje alapján, www.paleolet.hu)

Hozzávalók 7 db nagy, 35 db kicsi szív alakú gofrihoz:

6 db közepes méretű tojás

60 g eritrit

140 g PaleoLét Lisztvarázs

1 kk madagaszkári bourbon vanília

1 citrom reszelt héja

1 tk PaleoLét sütőpor

30 g kókusz olaj

2 dl víz

Elkészítés:

1. A tojásokat keverd alaposan össze az eritrittel, majd mehet hozzá a többi alapanyag, kivéve a víz és az olaj.

2. Csomómentesre keverést követően add hozzá a tésztához az olajat, majd a vizet.

3. Mehet is a gofrisütőbe :-)

4. Tálald sárgabarack lekvárral nutellával vagy gyümölcsökkel.

 

 

Paleo magvas kenyér glutén- és tejmentes

(Forrás: www.nosalty.hu)

hozzávalók 4 adag

  • 150 g szezámliszt
  • 150 g tökmagliszt
  • 100 g napraforgómag (liszt)
  • 50 g szezámmag
  • 50 g lenmagpehely
  • 2 dl víz
  • 0.5 dl kókuszolaj
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál 
  • 0.5 ek őrölt fűszerkömény
  • 2 kk fűszerpaprika (őrölt)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0.5 ek sertészsír (a forma kikenéséhez)

elkészítés

  1. A tojásokat habosra verjük, és hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót.
  2. A száraz hozzávalókat is összekeverjük, majd a nedves részhez adagoljuk.
  3. Sütőpapírral bélelt, kizsírozott kenyérformában 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

Honlap készítés