Tempeh receptek

Pácolt, Rántott TEMPEH

Hozzávalók a tempéhez:

- 1 csomag Tempeh (szója, csicseriborsó vagy gyöngybab alapú)
- Panírmorzsa
- Magkeverék (mi Ataisz magkeveréket használtunk) a panírozáshoz
- Csicseriborsó liszt
- fokhagyma granulátum vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt bors
- só
- ételízesítő keverék (Ataisz Vegantéria)
- Növényi „tej” (mi rizsitalt használtunk)
Hozzávalók a burgonyához:
- 1,5 kg burgonya
- ételízesítő keverék (Ataisz Vegantéria)
- só
- szerecsendió (őrölt) – ne használjunk sokat, mert túl intanzív lesz az étel íze tőla (max 3 késhegynyi)
- növényi „tejföl” helyettesítő (mi 2 doboz Dr. Oetker Cream vegát használtunk)
- 400 g Violife Epic Mature „sajthelyettesítő
A tempeh elkészítése:
A tempeht fél centis szeletekre szeljük és készítünk hozzá egy páclevet a „rizstejből” – fokhagymából- sóból- ételízesítőből és borsból. Mi hozzávetőlegesen 3 órát hagytuk a páclében, de lehet egy egész éjszakán keresztül is.
Panírozás:
1 lépés: A tempeh szeleteket csicseriborsó lisztbe forgatjuk
2. lépés: készítünk a csicseriborsó lisztből és vízből egy palacsinta tészta sűrűségű masszát és ebbe is bele forgatjuk a tempéht
3. lépés: a kenyérmorzsát és a magkeveréket egy tálban össze keverjük és zárásként ebben is megforgatjuk a tempéht, majd forró olajban kisütjük.
A rakott burgonya elkészítése:
Egészben héjastól megfőzzük a burgonyákat és felszeleteljük. A növényi tejfölt vízzel és az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel összekeverjük és a burgonyával rétegezzük. A Violife „sajtot” lereszeljük és teszünk a rétegek közé és az utolsó réteg tetejére is, majd előmelegített sütőben megsütjük. Nekünk 200 fokon kb. 15-20 percig sült.
Mikor minden elkészült, barack befőttel tálaltuk
Honlap készítés